PÅVEMÄSSAN 1 NOVEMBER I MALMÖ: OM NÅGON INTE HAR LYCKATS SKAFFA BILJETT SÅ KAN DET FINNAS ENSTAKA EXTRA I VÅR FRÄLSARES FÖRSAMLING I MALMÖ, ring 040 – 24 35 30. Läs i övrigt om alla praktiska frågor på http://www.katolskakyrkan.se/pavens-besok samt om tåg, bussar och avspärrningar av trafik under påvebesöket på  https://www.skanetrafiken.se/pave.

Bibelskolan Verbum Dei är ett bildningsprojekt under S:ta Maria folkhögskolas verksamhet. Kostnadsfritt. Öppet för alla. Här kan du  läsa om våra övriga kurser på folkhögskolan: Allmän linje, klicka på: http://sanktamaria.fhsk.se. Ungdomar/katekes, klicka på: http://savingskane.blog.se.

Katolsk bibelskola på internet – hur går det till?

Det är egentligen bara att börja. Det funkar. Du loggar in på den här hemsidan, i ”KLASSRUMMET” (se menyn ovan) och är med varje onsdag kväll. Antingen i kursen om Gamla testamentet (kl. 19) eller kursen om Nya testamentet (kl. 20). Eller båda två. Upptagen på onsdagar med annat? Inget problem. Lektionen spelas in och kan ses när som helst. Senast söndag mejlar du din läxa. Det kan vara att jämföra två bibeltexter (du får korta faktatexter till hjälp). Din åsikt är viktig. Ingen skriver som någon annan. Vi hjälper varandra att ställa frågor och söka svar. T.ex: Vad har texten med vår katolska tro att göra? Vad ville textens författare få fram? Vilka frågor väcker den – vad blir du nyfiken på? Hur berör texten våra samhällsproblem i dag? Alla klarar kurserna och de kostar inget. Du kan även delta i diskussioner i vårt samtalsforum på Facebook efter lektionerna.

Baskursen om Bibeln – fyra terminer i din egen takt

Hela baskursen har fyra terminer – A, B, C, D. Man kan börja vilken termin man vill och ändå komma varvet runt. Inga förkunskaper krävs. Du får diplom när du gått alla terminer. Du kan även nöja dig med en enda kurs. Denna termins kurser (A) handlar om Matteus evangelium och Moseböckerna. De är redan i gång och det går inte längre att anmäla sig till dem, men de två kurserna kommer att presenteras i förkortat form såsom föredrag i Vår Frälsares församling i Malmö 22/9, 6/10, 13/10 (Moseböckerna) och 27/10, 10/11, 24/11 (Matteus) – där behövs ingen anmälan i förväg, utan det är bara att dyka upp – (och troligen på andra platser under hösten, tid och plats kommer att annonseras här på hemsidan). Är ni några stycken som vill ha en kortversion någon lördag eller söndag i en annan församling, då låt oss veta det – vi hittar nog en tid. Du kan läsa om våra kurser, även om dem som börjar nästa termin och som du är välkommen att redan nu anmäla dig till, i fliken ”kurser” ovan i menyn. Kontakta oss gärna på verbum.dei@katolskakyrkan.se om du vill veta mer..

Redan ivrig bibelläsare eller bara ny och nyfiken? Ambitiös eller mest intresserad av att bara testa? Du är så varmt välkommen hos oss!

Diakon Björn Håkonsson, lärare på skolan

DSC_4080

 

 

 

 

 

Katolsk-Ny

Katolsk betyder allmän eller universell

Det gäller att lära känna båda gamla och nya tolkningar av Den heliga skriften. Vi kan se bortom texten, hitta kopplingar till kyrkans tvåtusenåriga troslära, till liturgin och till samhällsproblem både då och nu.
Vår kyrka har en öppen bibelsyn. Gud, vår fader, talar till oss på varje sida. Bön och läsning hänger ihop, liksom att bry sig om medmänniskor i nöd.

Charmig kortfilm om Bibeln från KPN – titta här

Denna härliga lilla filmen om Bibeln från Katolska Pedagogiska Nämnden kan vi bara inte låta bli att länka till här: [...]

Påven kommer till Lund och Malmö 31 oktober – 1 november!!!

Det var verkligen årets nyhet! Påven Franciskus ska delta i Lutherska världsförbundets möte i anledning av 500-året för reformationens början [...]

Nu är det officiellt: Maria Elisabeth Hesselblad ska helgonförklaras söndagen 5 juni i Rom!

Vår svenska katolska värld kan nu jubla över att MARIA ELISABETH HESSELBLAD ska helgonförklaras 5 juni i Rom (för information [...]